Hoppa till innehåll

Spiltan aktiefond investmentbolag

Spiltan aktiefond investmentbolag

Om du vill investera i fonder så finns det knappast något mer välkänt alternativ än Spiltan aktiefond. Det som kännetecknar dem är att deras huvudsakliga uppgift är att placera sina tillgångar i en portfölj med svenska investmentbolag. De investerar även i en del andra företag utöver detta. Om du tycker det känns tryggast att investera i svenska bolag och vill köpa in dig i en aktiefond med gott rykte är det här ett bra val.

Loggar du in hos en aktiemäklare som Avanza kan du sätta in pengar och välja hur mycket du vill investera i deras aktiefond. Här kan du även se statistik om hur det har gått för dem under kortare och längre perioder tillbaka. Man bör titta minst 3 år tillbaka för att få en rättvis bild av avkastningen och bolaget i allmänhet. 

Spiltan aktiefond investmentbolag har visat positiva siffror

Tittar man närmare på hur Spiltan aktiefond har presterat det senare året så har de sammanlagt gått plus. Vi vill dock påminna om att det inte är någon garanti för att det kommer fortsätta se ut så i framtiden. Dock finns det investmentbolag med mindre risk och vi skulle säga att Spiltan är ett sådant. 

 

Du måste alltid vara medveten om att börsen kan rasa när du gör dina investeringar. Speciellt när det som nu pågår oroliga tider. Man vet aldrig vad en pågående inflation och politiska oroligheter har för påverkan på börsen. Därför är det viktigt att du inte investerar pengar som du inte har råd att förlora. Det är också viktigt att du tänker igenom dina investeringar och kan stå bakom dem till 100%. 

 

Du kan logga in hos en aktiemäklare som Avanza eller Nordnet och se statistiken för den senaste månaden. Det brukar ge en liten indikation om vart aktiefonden är på väg någonstans. Aktiefonder som Spiltan aktiefond investmentbolag brukar dock främst ses som en långvarig investering och inget du säljer på några dagar.

De erbjuder låga avgifter

Det finns många anledningar till att Spiltan är en populär aktiefond, men en stor orsak är de låga avgifterna. Just nu ligger avgiften på 0,2% vilket är mycket lägre än flera andra alternativ. Om du undrar varför de kan ha så låga avgifter så beror det på att de har passiva förvaltare. Alltså är det en bra indexfond att börja med om du vill investera i svenska alternativ. Du får även en väldigt bra exponering mot Stockholmsbörsen vilket är ett stort plus.

Målet med fonden

Du slipper sätta dig in i olika fonder

Det går inte behandla börsen som ett lotteri utan du har större chans att lyckas om du läser på om de investeringar du gör. Dock är det inte alla som har tid eller intresset att läsa på om olika investeringar. Splitan aktiefond investmentbolag har flera års erfarenhet bakom sig och vet normalt vilka bolag som är värda att investera i och vilka som inte är det. De väljer generellt ganska stora företag som redan är etablerade och går med vinst. 

De investerar alltså i flera svenska företag i olika branscher. Genom att köpa in dig i Spiltan har du alltså även investerat i dem. Man kan säga att Spiltan är en slags mellanhand. På många sätt är det alltså en specialfond. Just nu är de indirekta ägare i fler än 75 börsnoterade bolag så du har verkligen bra spridning.

Lite mer fakta om Spiltan aktiefond investmentbolag

Det finns väldigt mycket information om Spiltan Aktiefond på nätet. Du kan till exempel läsa om hur deras styrelse är uppbyggd och om deras ägare är passiva eller aktiva ägare. De har en snittavkastning på 41,01% enligt Dagens Industri. De har också rankade med fem stjärnor hos Morningstar, vilket är det bästa betyget man kan ha. Den minsta investeringen du kan gå in med är 100 kronor. Det är också det minsta du kan lägga varje månad. Även om du har en ganska liten budget går det alltså att börja investera.

Spiltan aktiefond investmentbolag investerar huvudsakligen i Finanssektorn. Mer än hälften av deras investeringar går till denna typ av företag. De är även aktiva inom industri och sjukvård. Bland deras innehav hittar vi till exempel AstraZeneca som betyder mycket för svensk läkemedelsindustri. Indirekt blir du alltså delägare i flera olika typer av företag och branscher. Faktum är att det är en av de främsta argumenten för att välja ett investmentbolag som Spiltan. Du slipper välja ut dina aktier var för sig. Det är ju faktiskt något som kräver mycket tid och eftertanke. Här kan du överlåta själva investeringarna till ett bolag med mycket erfarenhet.